Waar ben jij dankbaar voor?

Waar ben jij dankbaar voor?

Gistermiddag fietste ik door Amersfoort naar de hogeschool, waar ik parttime aan verbonden ben. De route daarnaartoe bestaat uit drie heel verschillende stukken: het eerste deel voert langs een prachtig stadspark, waar de schapen in de wei grazen, paarden ronddraven en de eenden lustig in de sloten kwaken. Het tweede deel gaatdoor een woonwijk, met kleine, dicht op elkaar gebouwde huizen, en het laatste deel voert langs de Eem met de nieuwe haven en het nieuwe Eemcentrum. Iedere keer als ik deze route fiets,  geniet ik enorm van de sfeer en variatie in de omgeving.

Vergeten te genieten

Heb je ook wel eens, dat je zo druk bent met van alles en nog wat, dat je vergeet te genieten van jezelf en je omgeving?

Hoewel het geen nieuwjaar is, heb ik toch een wens voor jou: ik wens jou een jaar van dankbaarheid. Dankbaarheid voor alles wat je hebt in plaats van dankbaarheid voor wat je niet hebt.

Vijf dingen waar ik dankbaar voor ben

Een vraag: Wat zijn vijf dingen waar jij dankbaar voor bent in jouw leven op dit moment? Ik heb mezelf die vraag ook gesteld en mijn antwoorden zijn:

  • mijn gezin met mijn geliefde en prachtige kinderen, een wonder dat niet te bevatten is
  • ons huis, waar ik met veel plezier woon en de fijne buren en prettige woonomgeving
  • mijn professionele vrienden, waarmee ik ook het afgelopen jaar heb samengewerkt in mooie trajecten bij boeiende klanten
  • de mooie boeken die ik afgelopen jaar weer gelezen heb en die me veel nieuwe inspiratie gegeven hebben
  • mijn werk als hogeschooldocent bij de Hogeschool Utrecht en het voorrecht om met jongvolwassenen te werken en hen een stukje op weg te helpen

Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden. Wat zijn vijf dingen waar jij dankbaar voor bent in jouw leven op dit moment? Je kunt hieronder reageren.