Hoe breng je de menselijke maat terug in de organisatie?

Hoe breng je de menselijke maat terug in de organisatie?

Sinds ik storytelling ‘ontdekt’ heb, ziet mijn leven er veel kleurrijker en zinvoller uit. Waarom? Storytelling heeft voor mij alles te maken met de menselijke maat in organisaties. En dat is iets waar enorm veel behoefte aan is, juist in deze tijd.

Veel mensen ervaren enorme turbulenties en onzekerheden in hun werk. ‘De enige constante is verandering’, is zo’n slogan waar je niets aan hebt maar die wel het gevoel van velen weergeeft. Voor leiders ligt er een enorme uitdaging, hoe je mensen gemotiveerd houdt.

Hoe hou je je staande in al die turbulenties? Waar haal je je houvast en zekerheid vandaan? Hoe zorg je ervoor, dat mensen nog een beetje plezier in hun werk hebben en het gevoel hebben dat ze ertoe doen?

Misschien moet je als leider een onplezierige boodschap verkondigen aan je mensen. Moet er bezuinigd worden, of ingekrompen. Of verdwijnt een deel van het werk naar elders. Of moet de werkwijze aangepast worden. Waar het om gaat is hoe je daarover communiceert en hoe je omgaat met de emoties en argumenten van de medewerkers.

Storytelling helpt om de menselijke maat terug te brengen in organisaties. Simpelweg, omdat recht gedaan wordt aan de persoonlijke verhalen en ervaringen van mensen, omdat je laat zien, dat je de medewerkers ziet en hoort, omdat je je persoonlijke verhalen inbrengt, waaruit blijkt dat ook jij als leidinggevende een mens van vlees en bloed bent, niet anders dan de medewerkers.

Wil je leren hoe jij als leider de menselijke maat terug kunt brengen in je organisatie? Schrijf je dan nu in voor het programma Storytelling voor Leiders.

Met dit programma bereik je de volgende resultaten:

  • Je leert je veel meer te verbinden met je medewerkers.
  • Je leert hoe je anderen kunt beïnvloeden zonder dwang of trucs.
  • Je leert hoe je anderen kunt overtuigen van de noodzaak van een organisatieverandering, zonder te blijven steken in rationele argumenten alleen.
  • Je leert hoe je mensen kunt inspireren, zodat zij uit eigen beweging meewerken aan de toekomst van de organisatie.

Lees hier alles over de workshop Storytelling voor Leiders op vrijdag 10 juni 2016.

 

Let op: Iedere deelnemer kan één collega of partner meenemen voor een zeer aantrekkelijk tarief, mits gelijktijdig aangemeld.

 

Schrijf je snel in want vol = vol.

 

Ik hoop je op 10 juni te ontmoeten!

 

Hartelijke groet,

Ronald van Domburg