Dit is het kernconflict in storytelling

Dit is het kernconflict in storytelling

Ik moet iets bekennen. Ik ben verslaafd geraakt aan de Amerikaanse TV serie House of Cards. Het heerlijke van zo’n serie is, dat je zelf kunt bepalen wanneer je kijkt en hoelang. En de eerste twee seizoenen had ik in no time bekeken…
House of Cards geeft een mooi inkijkje in de wereld van de politieke macht en het gekonkel en gedraai dat daarmee gepaard gaat.

Michael Margolis, oprichter van Getstoried, wees in een recent blog op een youtube video, waarin hoofdrolspeler Kevin Stacey van House of Cards een keynote speech houdt op de Content Marketing World 2014 in Cleveland. In deze speech deelt hij zijn drie inzichten over storytelling. Interessant om te horen hoe hij tegen storytelling aankijkt en welke boodschap hij heeft voor marketeers, die voortdurend hun boodschap moeten overbrengen.

Ps: in het echt is Kevin Tracey bijna net zo eng als in zijn rol als Frank Underwood in House of Cards…

Voor het gemak nog even de drie inzichten over storytelling die Kevin Spacey hier met ons deelt:

1e) conflict:

Een conflict creëert spanning en spanning houdt het publiek betrokken.

Onze verhalen worden beter als zij ingaan tegen de gevestigde orde of de normale gang van zaken, om iets anders te bereiken dan verwacht

2e) authenticiteit

Streef niet naar quick wins door alleen maar keywords te gebruiken waardoor de ranking in Google omhoog gaat. Blijf trouw aan je merk en het publiek zal met enthousiasme en passie reageren.

3e) het publiek

Het gaat erom, wat jij kunt doen voor je klanten. Klanten willen verhalen! Zij nemen die mee naar de bus, naar de kapper, zij zullen hun vrienden ermee lastig vallen, verspreiden via twitter en facebook en blogs erover schrijven. Het enige wat wij hoeven te doen, is hen die verhalen geven.

Zoals Frank Underwood in House of Cards zegt: